Vær at vide om Bulldogs.

.
Engelsk Bulldog.
  En Engelsk Bulldog er en utrolig dejlig, glad, børnevenlig hund med et godt temperament. På grund af sit specielle udseende er det en hund man lægger mærke til. Den er elsket af dem, der kender racen, men offer for pressens sensationsjagt mod hunde der ser anderledes ud. Der kan selvfølgelig godt falde et enkelt uheldigt eksemplar ud, men det kan der i alle racer og for den sags skyld også i gadekryds. Selv mennesker bliver ikke alle født lige velskabte
 I gamle dage blev den brugt til kamphund. Derfor udviklede den sin flade snude. Så kunne den holde fast og trække vejret samtidig. At kæben låser er dog en skrøne.
 I de sidste 100 år har man gjort meget for at avle den fredelig. I dag er det en meget rolig og selskabeligt anlagt hund. Flytter med rundt i huset, hvor resten af familien er.
 Den kræver kun moderat motion, d.v.s. den vil gerne ud og gå en tur hver dag, men den kan ikke holde til en 10 km cykeltur.
 Man skal passe på, når det er varmt. Da er det bedst at lade hunden selv bestemme, hvor den vil være. Gåturene skal så helst være om aftenen.
 Det er en meget hurtigt voksende race, så det første halve år skal den motioneres med omtanke. Det er også vigtigt, at hunden får et godt hvalpefoder mens den vokser.
Jeg er sikker på, de fleste opdrættere af racen gør det bedste for at lave sunde, racetypiske hvalpe.
 Hvalpekøberen har dog også et medansvar for hvalpen udvikler sig til en god voksen hund.
 Hunde af alle racer kan få nogen af de samme miljøskabte problemer som mennesker, derfor skal man passe sin hund med omtanke.
 Indenfor racen findes der lidt forskellige typer og størrelser, så det er klogt at finde ud af hvilken man bedst kan lide. Engelsk Bulldog kan have alle farver, rød, gul, hvid, broget, tigret og sort. Der er noget hvidt på næsten alle hunde. Sort i overvejende grad er uønsket.
 Det er en klog, selvstændig hund. Man kan lære den næsten alt det, man har lyst til. Den er dog ikke så egnet til agility, da det er en meget tung hund i forhold til sin størrelse. De fleste vejer mellem 22 og 30 kg. Den er ikke højere end at den kan gå under en spisestuestol.
 Bulldoggen kræver kun lidt pelspleje, men man skal ofte se folderne efter og engang i mellem også ører og negle.
 Det er en handy hund at have med i bilen og den elsker at køre bil.
Inden man anskaffer en Bulldog, skal man gøre sig klart, om det er en hund der passer til ens temperament.
Der er mere krudt i hanhunde end i hunhunde. De er i lømmelalder fra de er  ca. ½ til 1 ½ år. Det er en god ide at gå til hvalpemotivation, ringtræning og måske lydighedstræning, lidt afhængig af hvor sikker og konsekvent man selv er til at træne sin hund. Hundene har også godt af at møde andre, mens de er små.
Det er ikke en god ide at have 2 hanhunde. Nogen gange går det godt, men flere gange giver det problemer.
 
For mig er Bulldogs alletiders hunde. 

Back